Traditie Authenticiteit Kwaliteit

Aan de oevers van de Schelde, ter hoogte van Zwijnaarde - bij Gent, liggen de wijngaarden van Wijndomein Waes. Sinds 2005 worden hier Vlaamse landwijnen gemaakt volgens de 3 principes van het domein: Traditie, Authenticiteit en Kwaliteit.

De gouden egel, het dier dat het wijnhuis Waes symboliseert, komt voort uit het wapenschild van de Brugse familie Waes, eigenaars van het domein. Voor het wijndomein symboliseert de egel tevens de eenheid met en het respect voor de natuur.

Dubbelslag voor Wijndomein Waes: Waes WIT en Waes ROOD winnen goud

Een uitgebreid proefpanel van 60 sommeliers (Vereniging Vlaamse Sommeliers) kwam woensdag 18 september samen in Hotelschool Ter Groene Poorte te Brugge, waar voor de 14de maal de organisatie van de proeverij Beste Belgische Wijn plaatsvond.

In totaal werden 180 wijnen ingestuurd en werden 18 gouden medailles uitgereikt in de drie categorieën samen (schuimwijn, witte en rode wijn).

Nadat de voorbije jaren telkens de wijn “WAES WIT” werd bekroond met een gouden medaille en in 2016 de “WAES ROOD”, valt dit jaar zowel de witte wijn als de rode wijn van ons wijndomein uit Gent/Zwijnaarde in de prijzen. 

De “WAES ROOD” is daarenboven de enige Belgische rode wijn die een gouden medaille wint.

                                        0001 20001

 

VERKOOP

  • De wijnen
  • Verkooppunten
  • Contact

ALGEMEEN

Volg ons op