Werkwijze

Traditionele vinificatiemethoden in combinatie met de modernste apparatuur liggen aan de basis voor een zuivere en authentieke Belgische wijn.

Traditie, Authenticiteit & Kwaliteit ...

 

In de wijngaard

Traditioneel: rekening houdend met oeroude biodynamische princiepen bij het uitvoeren van enkel "manuele" werken: snoeien, beperken van het aantal vruchttakken, ontbladeren, groene oogst met strenge selectie op het veld.

Authenticiteit nastreven: laag rendement, optimale rijpheid, minimaal gebruik van fytosanitaire middelen, geen gebruik van herbiciden of insecticiden, natuurlijke begroeiing tussen de rijen, machinale grondbewerking...

 

in het Vinificatieproces

Gebaseerd op "traditionele" vinificatiemethoden, met aandacht voor de authenticiteit, met een moderne uitrusting voor een zo zuiver mogelijk eindproduct.

  • Handmatig oogsten
  • Handmatige pigeage
  • Manuele overheveling (dus zonder gebruik van pompen)
  • Uiterst zachte persing met een pneumatische pers
  • Vergisting en schilweking in temperatuurgecontroleerde inox cuves
  • Natuurlijke klaring door sedimentatie en dus geen toepassing van chemische of fysische klaringsmethoden

 

tijdens de Rijping

Op eikenhouten vaten van Franse eik (225 liter), 1 of 2 jaar oud.
Rijping op fles voor verkoop.